Имах си три сиви рибки.
Почистени и замразени. Не какви да е а Ципура. Едни такива гърбати и зъбати.
Порових се из голямата книга наречена Интернет и си харесах една рецепта.
Леко я префасонирах, но накрая се получи ето това.
Размразих рибките и ги мариновах в 100 мл. пресен лимонов сок, 2 стръка пресен чесън(ситно нарязан), щипка млян чер пипер и стрък копър. Оставих ги там около час.
50-60 гр. меко масло смесих с настърганата кора на един лимон, малко ситно нарязан копър и малко сол. Направена на фитил, тази смес я пъхнах в хладилника.
Маринованата риба (поединично, не и трите заедно) я сложих върху намазано със зехтин фолио. Сложих вътре във всяка риба по 2-3 парченца от маслено-лимоновата смес и по 2 парченца отгоре. Добавих по 1-2 лъжици от маринатата, поръсих отгоре с малко смлян розмарин, девесил и мащерка. Загънах добре фолиото и сложих рибоците в тавичка. Пекох ги в предварително загрята на 220* фурна за 20 минути. После отворих фолиото и ги оставих още 5 минути само на горен реотан, за да се запекат леко.
Поднесох ги на масата в компанията на листа маруля, резени лимон и няколко маслини.
Така трите сиви рибки бяха изядени и от тях останаха само костите. А с тях сигурно се е нагостил някой котарак! :)))
Прекрасни! Сигурно отдавна ги няма:)
ОтговорИзтриванеДа, Траяна. :) Затова е в минало време! :)))
ИзтриванеПоздрави.
Миро
Котакът гларен мъркапляска
ОтговорИзтриванеципурската мирова иска да измляска.
Но МагЕсник дебне бодро с тигана
и шляпска на котака по главана.
Тъй де - вогонска поезия. Я драсни нещо на мейла, че твоя не мога да го открия, а имам важен въпрос относно безопасността при маневриране с нажежени тенджери. :)))
Поезията е просто пИрфектна! :)))
ИзтриванеСори за окъснението, ама ей сгъ шъ ти драсна два реда! ;)