неделя, 26 февруари 2012 г.

Саламурено хлебче

          
             Не е тайна, че си падам по експериментите в кухнята. Ами няма да "изневерявам" на себе си я! :)))  Така че ето и поредния експеримент.

Вито саламурено хлебче        Получи се ароматно и с вкус на сирене, без да съм му слагал

четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Приказка за тиквата 2


        Имало едно време, не толкова отдавна, но не и вчера...Така започва приказката, но докъде бях стигнал?......Аааааа, да ! Сетих се!!!
        Магьосника нарязал тиквата на шайби, обелил я, почистил я от семките и я сложил в една голяма тенджера на печката. Щом се сварила, още топла, топла, той я намачкал на пюре. След това напълнил пюрето в бурканчета. 
        Оставил ги да изстинат и ги наредил при другите сладка и конфитюри, за по-нататъшна употреба.
        Минали няколко дни и му се дояло нещо сладко. Разгледал книгата с магии и си харесал няколко рецепти за сладкиши. Но

вторник, 14 февруари 2012 г.

Хлебче за двоен празник !

        
        Двоен празник - трябва да се отбележи подобаващо!  Нали така? 
        Св.Валентин и Трифон-Зарезан!  Лично на мен ми допада повече втория, но това си е мое мнение. А за да няма сърдити спретнах ей това

Пълнозърнесто хлебче за двоен празник! 

       Няма да досаждам с многословие, затова направо към

неделя, 5 февруари 2012 г.

Приказка за тиквата !          Имало едно време, не толкова отдавна, но не и вчера, една тиквена семка. Живеела си тя заедно с другите семки в една хартиена торбичка и чакали да се запролети. Тогава стопанина щял да ги посее в зеленчуковата градина. Чакали, чакали и ето че дългоочаквания момент дошъл. Един топъл,слънчев майски ден, стопанина извадил торбичката, изсипал тиквените семки, огледал ги и ги отнесъл в градината.
        Засял ги в подготвените гнезда в топлата влажна пръст. Не минало много време, и от почвата се подали нежни зелени кълнове – семките, в това число и нашата познайница, поникнали. Започнали да растат и на мястото на кълновете скоро имало зелени тиквени растения. Сред листата и властуните се появили и красиви

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...