Тъмно като арабска нощ, с упойващия аромат на канела и орехи, сочно като топяща се в устата ябълка! Носещо уханието на изтока и сладостта на споделените желания! Омайно като приказките на Шехерезада!
Арабско реване!
Успях ли да ви заинтригувам? Няма да ви мъча повече. Ето и рецептата:
2 яйца ; ( 1 ч.ч. = 200 ml. )
2 ч.ч. захар ;
1 ч.ч. олио ;
1 ч.ч. кисело мляко ;
3 ч.ч. бяло брашно ;
1 ч.ч. едро счукани орехи ;
2 - 3 ябълки, настъргани ( приблизително 2 ч.ч. ) ;
1 пакетче мляна канела - 10 гр. ;
1 ч.л. сода бикарбонат ;
Разбъркват се яйцата и захарта, добавя се олиото. Следва пресятото брашно и канелата. Содата се "загася" в киселото мляко и се добавят към сместа. Накрая се слагат орехите и ябълките. Разбъркват се и се изсипват в подмазана и набрашнена тавичка ( диаметър 30 см. ). Пече се на 170 градуса около 40-50 минути. Аз го слагам в студена фурна. За по-сигурно се пробва с клечка за зъби дали е готово. След това се оставя да поизстине. Реже се на квадрати, ромбове или кой както иска.
И за да е още по-вкусно, го гарнирам с това :
Омайно и сладко изкушение !
Да! И онзи цвят, наречен "Арабска нощ" колко добре стои върху лилиуми ...
ОтговорИзтриванеДива, с теб, за цветове не ще да споря,
ОтговорИзтриванече нюансите убягват ми, почти.
Дума даже няма да отворя,
съгласявам се със теб, уви !
Щом има канела, значи ми харесва!
ОтговорИзтриванеАз ще добавя към коментара на Бенита - щом е с ябълки и с канела, значи ще НИ хареса :))
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда, а и не ми се вижда никак сложно, та се надявам и ние да се насладим на също толкова сполучлива като твоята "арабска нощ" :)
Хубав уикенд :)
Този сладкиш освен, че изглежда вкусно е и лесен за приготвяне, което за мен не е без значение. При първа възможност ще си го направя:)))
ОтговорИзтриванеБенита, Ина, Дани, наистина става бързо и лесно! Даже майка ми го бърка с лъжица, колкото да се смесят продуктите и винаги се получава.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отзивите. Радвам се, че ви е харесал сладкиша ! :)
Поздрави и приятен уикенд ! :)